Fotografering | FOTOGRAF JOHAN LINDVALL - Porträttfotograf, Bröllopsfotograf, Barnfotograf, Reklamfotograf Kristianstad, Lund, Hässleholm, Sölvesborg, Lomma, Bjärred, Östra Göeinge

Några av mina favoritställen för bröllopsfotografering.i Kristianstad och Skåne

Jag har varit på ganska många olika ställen runt om i Skåne för att fotografera bröllop. För mig är en vacker och varierande miljö väldigt viktig
för att få fina bilder. Här kommer några av mina favoritställen för bröllopsfotograferingar.

Bröllopsfotografering på Bäckaskog slott

Den första platsen är Bäckaskog slott som ligger utanför Kristianstad, strax efter Fjälkinge. En av de stora fördelarna med Bäckasko slott är att ni kan ha hela bröllopsed där, vigsel, fest, fotografering och både ni och
gästerna kan sova över där. Dessutom är de som driver slottet riktigt duktiga.

brollop-5854brollop-6068
På Bäckaskog finns massor av fina miljöer där vi kan ta bröllopsbilderna. Parken är väldigt fin och slottet ligger mellan två sjöar.
Dessutom finns det fina väggar och murar som gör sig bra på bild.

brollop-9988
Om vädret skulle vara dåligt så finns möjligheten att fotografera inne i slottets paradvåningar. Vacker miljö med stora fönster som ger ett fantastiskt fint
naturligt ljus.

brollop-7024
Den vackra allén som går igenom hela parken är helt fantastisk att fotografera i.


Bröllopsfotografering i Åhus och Revhaken

Nästa ställe ligger lite mer öster ut vid havet. En plats som ligger mig varmt och hjärtat, Revhaken i Åhus. Om vädret är på rätt humör så kan ljuset vara lika fint som på Skagen.
En stor fördel med Revhaken jämfört med andra strandremsor längs Hanöbukten är variationen, här finns strand, stenar, ålbodar, badbodar, grönska och skog.
Det finns massor av möjligheter till flackar och varierade bröllopsbilder.

BRUDPAR35


BRUDPAR39

brudskog


Bröllopsfotografering vid Knäbäckshusen

Nu tar vi oss lite längre söderut och följer kusten. Strax efter Kivik hitår vi Knäbäckshusen. Den smala strandremsan vid Knäbäckshusen är det närmaste en tropisk strand man kan komma i Skåne.
Stranden bjuder på både sand, runda vita stenar och träd som hänger ner över stranden. Vid Knäbäckshusen finns även möjlighet att gifta sig i det lilla, lilla kapellet som är inrett i en gammal fiskebod.

brollop-2
Knäbäckshusen har en liten men väldigt vacker strand.


brollop-1504
De vackert slipade stenarna blir väldigt fina på bild.


brollop-1057
Det finns fina möjligheter att få variation i bröllopsbilderna eftersom det ärver finns skog och grönska
innan man kommer ner till havet.


Bröllopsfotografering i Hässleholm på Hovdala slott

Nu styr vi färden inåt landet och hamnar i Hässleholm och Hovdala slott. Hovdala har anor från snapphanetiden och ligger vackert inbäddad mellan fält och skog.
På Hovdala slott finna massor med möjligheter att få vackra bröllopsbilder. Det finns både vackra byggnader och en fin park. En av mina favoritmiljöer är deras orangeri,
har vi tur så går det att ta lite bilder inne i orangeriet.

BRUDPAR61
Det finns t.o.m en blomsteräng i parken på Hovdala.


BRUDPAR58
Inne i orangeriet är ljuset helt fantastiskt.


BRUDPAR59
Tänk om jag hade en fotostudio i en sådan miljö med det dagsljuset.

30 år sedan det hela började...


Tänk vad tiden går fort. 1988 klev jag in på Ateljé Birgit Jehlbo för att börja jobba som assistent. Det har redan gått 30 ÅR!!? Under mina 30 år i fotografyrket har det hänt massor, inte bara med mig som fotograf och person utan hela utvecklingen inom fotografi ser helt annorlunda ut i dag. När jag började hade vi film i kameran och fotolabben blomstrade. I dag är det mesta digitalt, både på gott och ont. Jag tänkte att jag skulle skriva lite här på bloggen om vad som har hänt i fotografvärlden under de här 30 åren som har passerat.

Här är två bilder på samma fotograf fast i lite olika årgångar. Den ena är fotograferad av Birgit Jehlbo 1988 när jag var helt ny och grön som fotograf, eller i alla fall till yrket. Den andra bilden är lite färskare, ett självporträtt.

Johan88050Johan-0058549 kopia
Det skiljer 30 år mellan bilderna, den ena är från 1988 och den andra är nutida. :-)


Johan6år
På den här bilden är jag 6 år gammal och jag hade inge aning om att jag skulle själv välja en
bana som fotograf. Den här bilden är också tagen av Birgit Jehlbo någon gång 1973.


Ett jubileum skall naturligtvis firas och jag tänkte att jag skulle ha lite fina erbjudande på fotograferingar och förstoringar. Så håll utkik här på min hemsida eller på Facebook för aktuella erbjudande.
Nu kör vi 30 år till....

Hur du får mormor att fälla en tår på julafton...

Jul_flyer

Varför jag tycker det är så viktigt med bilder

Ett fotografi är för mig både ett hantverk och ett konstverk, men kanske allra främst ett sätt att fånga och för evigt bevara ögonblick av nutiden.

familjen
Här är en bild på min familj tagen 1976, Det är jag som
nere till höger på golvet.


Du har säkert sett gamla svart/vita bilder på din farfar eller din farfars far där han stolt står uppställd framför fotografen i bästa söndagskostymen och får sin blick och sin ”look” fångad och bevarad så att du så här många år senare kan se precis hur han såg ut just den dagen. Tanken är svindlande, men tänk att om hundra år kan dina egna barnbarns barn sitta och titta på bilder av dig och drömma sig tillbaka i tiden.

farmorsbror
Det här är en bild på min farmors bror, gissningsvis
är den fotograferad grina första världskriget.
Jag älskar den här bilden.

Idag tar vi fler bilder än någonsin förr. Alla går vi omkring med en kamera i fickan, inbyggd tillsammans med mängder av andra funktioner i våra smartphones. Men vad gör vi med alla bilder vi tar? Kanske hamnar en del på sociala medier, kanske skickas en del digitalt till vänner eller släktingar men de allra flesta ligger kvar och skvalpar i telefonen eller i datorn.

Det är ytterst få av alla de bilder som tas som får liv i form av en tavla på en vägg i ditt hem, men det är ju precis där dina finaste bilder ska finnas så att du och andra verkligen kan njuta av dem. För fotografier är ju inte bara minnen, de är ju även väldigt snygga och personliga inredningsdetaljer.
Slå mig en signal eller titta in i studion så visar jag hur du och din familj kan få bestående minnen att hänga på väggen, bilder som varar i generationer.

mor_far
Det här är min mor och far fotograferade i mitten
på 60-talet. Ett riktigt tidsdokument och en verklig
skatt för mig.

Ny uppdaterad hemsida 3.0

Det är svårt det där med webbdesign och få allt att se snyggt ut på alla enheter framförallt när man envisas med att gör allt själv.
Nu har jag gjort om allt, design, färger och lite nya bilder.
Förhoppningsvis så skall den här fungera som den skall oavsett vad man använder för att surfa med.

Hittar du några konstigheter så skicka mig gärna ett mail så att jag kan rätta till det.

Ha det gott!

/Johan