Varför jag tycker det är så viktigt med bilder | FOTOGRAF JOHAN LINDVALL - Porträttfotograf, Bröllopsfotograf, Barnfotograf, Reklamfotograf Kristianstad, Lund, Hässleholm, Sölvesborg, Lomma, Bjärred, Östra Göeinge

Varför jag tycker det är så viktigt med bilder

Ett fotografi är för mig både ett hantverk och ett konstverk, men kanske allra främst ett sätt att fånga och för evigt bevara ögonblick av nutiden.

familjen
Här är en bild på min familj tagen 1976, Det är jag som
nere till höger på golvet.


Du har säkert sett gamla svart/vita bilder på din farfar eller din farfars far där han stolt står uppställd framför fotografen i bästa söndagskostymen och får sin blick och sin ”look” fångad och bevarad så att du så här många år senare kan se precis hur han såg ut just den dagen. Tanken är svindlande, men tänk att om hundra år kan dina egna barnbarns barn sitta och titta på bilder av dig och drömma sig tillbaka i tiden.

farmorsbror
Det här är en bild på min farmors bror, gissningsvis
är den fotograferad grina första världskriget.
Jag älskar den här bilden.

Idag tar vi fler bilder än någonsin förr. Alla går vi omkring med en kamera i fickan, inbyggd tillsammans med mängder av andra funktioner i våra smartphones. Men vad gör vi med alla bilder vi tar? Kanske hamnar en del på sociala medier, kanske skickas en del digitalt till vänner eller släktingar men de allra flesta ligger kvar och skvalpar i telefonen eller i datorn.

Det är ytterst få av alla de bilder som tas som får liv i form av en tavla på en vägg i ditt hem, men det är ju precis där dina finaste bilder ska finnas så att du och andra verkligen kan njuta av dem. För fotografier är ju inte bara minnen, de är ju även väldigt snygga och personliga inredningsdetaljer.
Slå mig en signal eller titta in i studion så visar jag hur du och din familj kan få bestående minnen att hänga på väggen, bilder som varar i generationer.

mor_far
Det här är min mor och far fotograferade i mitten
på 60-talet. Ett riktigt tidsdokument och en verklig
skatt för mig.