Archives for March 2018 | FOTOGRAF JOHAN LINDVALL - Porträttfotograf, Bröllopsfotograf, Barnfotograf, Reklamfotograf Kristianstad, Lund, Hässleholm, Sölvesborg, Lomma, Bjärred, Östra Göeinge

Några av mina favoritställen för bröllopsfotografering.i Kristianstad och Skåne

Jag har varit på ganska många olika ställen runt om i Skåne för att fotografera bröllop. För mig är en vacker och varierande miljö väldigt viktig
för att få fina bilder. Här kommer några av mina favoritställen för bröllopsfotograferingar.

Bröllopsfotografering på Bäckaskog slott

Den första platsen är Bäckaskog slott som ligger utanför Kristianstad, strax efter Fjälkinge. En av de stora fördelarna med Bäckasko slott är att ni kan ha hela bröllopsed där, vigsel, fest, fotografering och både ni och
gästerna kan sova över där. Dessutom är de som driver slottet riktigt duktiga.

brollop-5854brollop-6068
På Bäckaskog finns massor av fina miljöer där vi kan ta bröllopsbilderna. Parken är väldigt fin och slottet ligger mellan två sjöar.
Dessutom finns det fina väggar och murar som gör sig bra på bild.

brollop-9988
Om vädret skulle vara dåligt så finns möjligheten att fotografera inne i slottets paradvåningar. Vacker miljö med stora fönster som ger ett fantastiskt fint
naturligt ljus.

brollop-7024
Den vackra allén som går igenom hela parken är helt fantastisk att fotografera i.


Bröllopsfotografering i Åhus och Revhaken

Nästa ställe ligger lite mer öster ut vid havet. En plats som ligger mig varmt och hjärtat, Revhaken i Åhus. Om vädret är på rätt humör så kan ljuset vara lika fint som på Skagen.
En stor fördel med Revhaken jämfört med andra strandremsor längs Hanöbukten är variationen, här finns strand, stenar, ålbodar, badbodar, grönska och skog.
Det finns massor av möjligheter till flackar och varierade bröllopsbilder.

BRUDPAR35


BRUDPAR39

brudskog


Bröllopsfotografering vid Knäbäckshusen

Nu tar vi oss lite längre söderut och följer kusten. Strax efter Kivik hitår vi Knäbäckshusen. Den smala strandremsan vid Knäbäckshusen är det närmaste en tropisk strand man kan komma i Skåne.
Stranden bjuder på både sand, runda vita stenar och träd som hänger ner över stranden. Vid Knäbäckshusen finns även möjlighet att gifta sig i det lilla, lilla kapellet som är inrett i en gammal fiskebod.

brollop-2
Knäbäckshusen har en liten men väldigt vacker strand.


brollop-1504
De vackert slipade stenarna blir väldigt fina på bild.


brollop-1057
Det finns fina möjligheter att få variation i bröllopsbilderna eftersom det ärver finns skog och grönska
innan man kommer ner till havet.


Bröllopsfotografering i Hässleholm på Hovdala slott

Nu styr vi färden inåt landet och hamnar i Hässleholm och Hovdala slott. Hovdala har anor från snapphanetiden och ligger vackert inbäddad mellan fält och skog.
På Hovdala slott finna massor med möjligheter att få vackra bröllopsbilder. Det finns både vackra byggnader och en fin park. En av mina favoritmiljöer är deras orangeri,
har vi tur så går det att ta lite bilder inne i orangeriet.

BRUDPAR61
Det finns t.o.m en blomsteräng i parken på Hovdala.


BRUDPAR58
Inne i orangeriet är ljuset helt fantastiskt.


BRUDPAR59
Tänk om jag hade en fotostudio i en sådan miljö med det dagsljuset.

30 år sedan det hela började...


Tänk vad tiden går fort. 1988 klev jag in på Ateljé Birgit Jehlbo för att börja jobba som assistent. Det har redan gått 30 ÅR!!? Under mina 30 år i fotografyrket har det hänt massor, inte bara med mig som fotograf och person utan hela utvecklingen inom fotografi ser helt annorlunda ut i dag. När jag började hade vi film i kameran och fotolabben blomstrade. I dag är det mesta digitalt, både på gott och ont. Jag tänkte att jag skulle skriva lite här på bloggen om vad som har hänt i fotografvärlden under de här 30 åren som har passerat.

Här är två bilder på samma fotograf fast i lite olika årgångar. Den ena är fotograferad av Birgit Jehlbo 1988 när jag var helt ny och grön som fotograf, eller i alla fall till yrket. Den andra bilden är lite färskare, ett självporträtt.

Johan88050Johan-0058549 kopia
Det skiljer 30 år mellan bilderna, den ena är från 1988 och den andra är nutida. :-)


Johan6år
På den här bilden är jag 6 år gammal och jag hade inge aning om att jag skulle själv välja en
bana som fotograf. Den här bilden är också tagen av Birgit Jehlbo någon gång 1973.


Ett jubileum skall naturligtvis firas och jag tänkte att jag skulle ha lite fina erbjudande på fotograferingar och förstoringar. Så håll utkik här på min hemsida eller på Facebook för aktuella erbjudande.
Nu kör vi 30 år till....