Välkommen till Fotograf Johan LIndvall i Kristianstad och Lund
VEM ÄR HAN SOM STÅR BAKOM KAMERAN?
Jag heter Johan Lindvall, såg dagens ljus 1967 och har arbetat som yrkesfotograf sedan 1988. Men mitt bildintresse började långt tidigare, jag har alltid tecknat och målat mycket och i kombination med ett tekniskt intresse är fotografi en ypperlig sysselsättning. Jag är delvis uppvuxen på landet och kan skryta med att jag, om det kniper, både kan köra traktor och mjölka kor. När jag inte fotograferar så myser jag gärna med de jag älskar mest och har de tur så plockar jag kanske fram gitarren och spelar en bit. Annars så snörar jag gärna på mig löparskorna och tar en runda i skogen, löpning är för mig ett bra sätt att rensa hjärnan och stressa av.

Mina första åtta år i branschen inleddes med att jag var assistent/fotograf hos fotograf Birgit Jehlbo, en slitsam men lärorik tid. 1996 köpte jag företaget av Birgit och innan dess hann jag med att jobba en säsong som skid- och äventyrsfotograf i S:t Moritz i Schweiz. Mitt mål är att vara kreativ, nyskapande och ständigt hitta nya idéer och vinklar. För att få inspiration och utveckla mitt sätt att arbeta, åker jag ofta iväg på utbildningar och kurser.
Jag har haft bilder utställda på bl.a. Moderna muséet i Stockholm, Regionmuséet i Kristianstad, vunnit medaljer och diplom i diverse olika tävlingar bl.a. SM i porträttfotografi, men det absolut viktigaste är att mina kunder gillar det jag gör.

Jag har jobbat professionellt med foto i 30 år och det är fortfarande lika roligt att gå till jobbet varje morgon. Det är en ära att få träffa så mycket glada och trevliga människor genom mitt yrke. Varje dag bjuder på nya utmaningar, oavsett om det gäller fotografering av ett spralligt barn, sätta ihop ett romantiskt bröllopsalbum eller komponera en avancerad reklambild.
Förhoppningsvis syns det i mina bilder att jag tycker det är roligt att jobba som fotograf. Trivs man med sitt yrke så gör man ett bra jobb och jag älskar mitt.